Sissy Hammer

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

MK19

Naam recept

Sissy Hammer

Brouwdatum

Bierstijl

Saison

Volume

45,0 l

Begin SG

1,056 SG

Berekende kleur (Morey)

14 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

31 IBU

Brouwzaalrendement

80,0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

35,00 l

Water uit Hoogezand

11,90 ml

Melkzuur

29,72 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

62 mg/l

5 mg/l

23 mg/l

217 mg/l

39 mg/l

21 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

7,50 kg

Pale Ale mout

Dingemans

7 EBC

71,4 %

2,00 kg

Lichte tarwemout

Dingemans

3 EBC

19,0 %

0,50 kg

Biscuit

Dingemans

50 EBC

4,8 %

0,50 kg

Kristalsuiker

Supermarkt

0 EBC

4,8 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

50,0 °C

2 min.

30 min.

3,5 l/kg

Amylaserust

64,0 °C

15 min.

75 min.

3,5 l/kg

Uitmaischen

78,0 °C

10 min.

10 min.

3,5 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

40,0 g

E.K. Golding

bellen

4,9%

60 min.

13,1 IBU

20,0 g

Sorachi Ace

pellets

12,0%

60 min.

17,6 IBU

20,0 g

Sorachi Ace

pellets

12,0%

koudhop

0,0 IBU

Overige ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Type

Gebruik

10,00 g

Citroengras (Sereh)

specerij

nagisting/lagering

10,00 g

Szechuan peper

specerij

nagisting/lagering

Font Resize
Contrast