Ax 2×2

BrouwHulp Recept uitdraai

Basis

Omschrijving

Waarde

Kenmerk

Naam recept

Ax 2×2

Brouwdatum

22-09-2018

Bierstijl

Quadrupel

Volume

40,0

Begin SG

1,077 SG

Berekende kleur (Morey)

75 EBC

Berekende bitterheid (Rager)

33 IBU

Brouwzaalrendement

80,0 %

Kooktijd

90 min.

Water en brouwzouten

Hoeveelheid

Ingrediënt

33,02 l

Water uit Hoogezand

28,87 l

Spoelwater

Waterprofiel behandeld water

Ca

Mg

Na

HCO3

Cl

SO4

62 mg/l

5 mg/l

23 mg/l

232 mg/l

39 mg/l

21 mg/l

Vergistbare ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Mouterij

Kleur

%

14,00 kg

Pale Ale mout

Dingemans

7 EBC

82,6 %

0,80 kg

Carafa Special II

Weyermann

1150 EBC

4,7 %

0,45 kg

Special B

Dingemans

350 EBC

2,7 %

0,20 kg

BlackSwaen Barley

De Swaen

1125 EBC

1,2 %

1,50 kg

Kristalsuiker

Supermarkt

0 EBC

8,8 %

Maischschema

Omschrijving

Temperatuur

Stap tijd

Rust tijd

Beslagdikte

Eiwitrust

50,0 °C

2 min.

30 min.

0,6 l/kg

Amylaserust

69,0 °C

2 min.

30 min.

1,4 l/kg

Uitmaischen

78,0 °C

2 min.

10 min.

2,1 l/kg

Hop

Hoeveelheid

Naam

Type

% alfazuur

Kooktijd/toevoeging

IBU

50,0 g

Pacific Jade

bellen

13,0%

60 min.

35,0 IBU

25,0 g

Pacifica

bellen

5,5%

20 min.

2,5 IBU

Overige ingrediënten

Hoeveelheid

Naam

Type

Gebruik

100,00 g

Lactose

anders

koken

50,00 g

Eikensnippers, licht geroosterd

smaakstof

nagisting/lagering

Gist

Hoeveelheid

Naam

Type

20,0 g

New World Strong Ale (M42)

bovengist

Vergisting

Kenmerk

Waarde

Starttemp. vergisting

20,0 °C

Max. temp. hoofdvergisting

0,0 °C

Eind temp. hoofdvergisting

0,0 °C

Eind SG hoofdvergisting

1,010 SG

Schijnbare vergistingsgraad

90,2%

Temp. nagisting

0,0 °C

Temp. lagering

0,0 °C

Font Resize
Contrast